Bílé víno Kerner, Kerner je odrůda vyšlechtěna v Německu a vznikla křížením odrůd Trolínské a Ryzlinku rýnského. V Německu je Kerner čtvrtou nejpěstovanější odrůdou. Do Státní odrůdové knihy byla zapsána v roce 2001. Pěstuje se hlavně ve vinařské oblasti Znovín, Mikulov.

Předností této odrůdy je dobrá kvalita i v horších ročnících nebo ve skupině jakostních či kabinetních vín. Z Kerneru lze však dosáhnout i vysokou jakost výběrů z hroznů nebo výběrů z bobulí.

Kerner a jeho poznávací rysy
Barva této odrůdy je zelenožlutá až slámově žlutá.
Vůně Kerneru je plná a harmonická, neuvěřitelně přitažlivá pro jejího konzumenta. Ve vůni lze nalézt muškát, rybíz, tmavý med, máslové tóny a koření.
Chuť tohoto lahodného vína je svěží až řízný plné elegance.
K jakému jídlu si otevřít Kerner?
Kerner se výborně hodí k různým studeným předkrmům, mořským plodům, ke grilovanému telecímu masu, k rybám nebo uzeným. Také je skvělým doplňkem k různým druhům sýrům.
Je pro vás Kerner cizí? Poznejte ho blíže!
S největší pravděpodobností vám určitě zachutnají naše kvalitní přívlastková vína Kerner. Kdo z vás miluje harmonická a svěží vína? Tak ten musí rozhodně sáhnout po Kerneru.
Přečtěte si také:
10 faktů, které o víně možná nevíte
Vše o víně - základní průvodce vína
Pro všechny milovníky bílého vína - jak vybrat a jak servírovat