Vůně, chuť a barva
Odrůda Pálava dává sladká i suchá vína, jež spojují aromatické vůně růží s tóny vanilky, muškátu, mandarinek a plná chuť po tropickém ovoci. Charakteristické je zlatožluté zbarvení.
Vhodné pokrmy
Zvláště jako sladké víno Pálavu doporučujeme k silně kořeněným jídlům asijské kuchyně. Lze ji dobře sladit s paštikami, masem upraveným na sladko a k ovčím či kozím sýrům.
Zajímavosti
Pálavu vyšlechtil Ing. Josef Veverka v roce 1953 křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Ve Státní odrůdové knize České republiky je odrůda zapsána od roku 1977.
Svůj název Pálava získala podle stejnojmenného jihomoravského pohoří.
Jsme ESHOP, dodáváme do celé republiky, do všech měst, proto jsou dostupné Pálava Praha, Ostrava, Brno, Olomouc, Plzeň. Liberec, České Budějovice, Pradubice, Hradec Králové a jiné.