Vychutnejte si vyzrálé aroma - Cabernet Sauvignon

Červené víno Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon je moštová odrůda vinné révy, která je určena pro výrobu červeného vína. Název Cabernet Sauvignon se začal používat od 19. století, do této doby byla odrůda nazývána, Petite Vidure..

Co je pro toto víno typické:

V nezralých ročnících a při přetížení keřů se ve víně objevují zelené tóny, vůně zelené papriky, hrubost a drsné taniny.

Naopak vyzrálé hrozny mají chuť černého rybízu a podle polohy, půdy, sklizně a technologie se přenáší chutě tmavých třešní, ostružin, tabáku, eukalyptu nebo vůně marmelády.

Typické pro Cabernet Sauvignon je granátová barva, někdy až s modravým odleskem. Čím je víno starší, tím se sytost stupňuje. Víno je plné, s taninovou strukturou, která si žádá delší zrání na láhvi, čímž získá hebkost a příjemně se zakulatí.

Jsou tato vína vhodná k archivaci?

Tyto vína zrají velmi pomalu, lahvují se po jednom až dvou letech, příjemná k pití začínají být až po čtyřech až pěti let. Jsou tedy vhodná k dlouhodobé archivaci.

K jakým jídlům si Cabernet Sauvignon nejlépe vychutnáte?

Jsou to plná aromatická vína, která se hodí k masitým jídlům, zejména jehněčí, bifteky, krůtí maso, zvěřina, nebo se hodí ke kořeněným omáčkám.


Přečtěte si také:

Vše o víně - základní průvodce vína

Proč se nebát nákupu vína na Internetu

Kvalitní červené víno - jak vybrat a jak servírovat?

nebo přejděte rovnou do sekce červená vína v našem e-shopu

27.03.2015
ZpětVšechny články
Mohlo by Vás zajímat
Perfegi
0 ks zboží
Cena: 0 Kč
Proč nakoupit u nás?
Sledujte nás
facebook google+
Vinařství

Značky

Odběrné místo
Provozní 5492/3
722 00 Ostrava-Třebovice
+420 724 024 086
info@potreby-pro-vina.cz
Vína a doplňky k vínům Novinky Vychutnejte si vyzrálé aroma - Cabernet Sauvignon
Přihlášení Registrace