Cabernet Moravia - kvalitní moravské



Cabernet Moravia je moštová odrůda vinné révy, která vznikla křížením dvou odrůd Zweigeltrebe a Cabernet Franc (v roce 1975). Je to první odrůda kabernetového typu vyšlechtěná v České republice. Šlechtitelem a udržovatelem je Lubomír Glos z Moravské Nové Vsi. Tato odrůda byla do Státní odrůdové knihy v ČR zapsána v roce 2001.

Co je typické pro toto víno?

Počátek zrání hroznů jsou trávovité (zelené makovice), pak přecházejí přes vůni paprik k vůni borůvky a černého rybízu.

Cabernet Moravia patří ke kvalitním moravským červeným vínům.

Typická vína jsou granátově tmavá s jemnými kabernetovými tóny černého rybízu ve vůni i chuti, doplňuje je aroma třešní, višní, tabáku a marmelády. Víno je mohutné s dlouhou dochutí.

K jakým jídlům si víno Cabernet Moravia nejlépe vychutnáte?

Víno se podává k masitým jídlům s kořeněnými omáčkami, dále k tmavým a uzeným masům, k tučným a tvrdým sýrům.

ledove vinoi

Přečtěte si také:

Vše o víně - základní průvodce vína

Proč se nebát nákupu vína na Internetu

Kvalitní červené víno - jak vybrat a jak servírovat?

Jaké jsou nejznámější odrůdy červeného vína - Dornfelder, Frankovka, Merlot a Modrý Portugal - část 2

nebo přejděte rovnou do sekce červená vína v našem e-shopu

13.04.2015
ZpětVšechny články
Mohlo by Vás zajímat
Perfegi
0 ks zboží
Cena: 0 Kč
Proč nakoupit u nás?
Sledujte nás
facebook google+
Vinařství

Značky

Odběrné místo
Provozní 5492/3
722 00 Ostrava-Třebovice
+420 724 024 086
info@potreby-pro-vina.cz
Vína a doplňky k vínům Novinky Cabernet Moravia - kvalitní moravské
Přihlášení Registrace